Visie

Viool les vanaf 3 jaar

“Iedereen kan viool leren spelen”

…niemand is te jong of te oud om het te leren…

Dit is de doelstelling van muziekschool Villa Viola te Bornem!

In Bornem en omstreken kunnen kinderen vanaf 3 jaar op een plezierige manier viool leren spelen volgens de Suzuki methode.

Individueel én in groep

Bij Villa Viola volgt elk kind individuele en groepslessen. Deze Suzuki- vioollessen worden gegeven volgens de Suzuki-methode door professioneel geschoolde violisten met een door de Internationale Suzuki Vereniging (ISA) erkend getuigschrift van Suzuki-leraar.

Tijdens de groepslessen speelt jong en oud samen. We hernemen eerder geleerde stukken en er is ook tijd voor ritmische of melodische spelletjes en interessante, leuke oefeningen voor de houding… De groepslessen geven een goede stimulans om sneller vooruit te gaan!

Meer dan lessen

Naast de individuele en groepslessen organiseert Villa Viola ook concerten, uitstappen, bezoekjes of workshops. Tijdens deze activiteiten is er vaak meer tijd om gewoon plezier te maken met elkaar.

Samen met de Muziekacademie van Bornem

Fedra Coppens een Hilde Pijnenborg geven eveneens les aan de muziekacademie van Bornem. Zo kunnen leerlingen van Villa Viola, die notenleer wensen te volgen, hun instrumentale opleiding bij hun vertrouwde leraar  naadloos verder zetten aan de academie.