Leerkrachten

Fedra Coppens

Mijn verhaal:

Ik herinner me nog goed: het eerste moment waarop in een viooltje vastnam. Er was een opendeurdag in de academie voor muziek woord en dans te Sint-Niklaas en een 5 jarig meisje dat al vioollessen volgde, liet me even op haar viool spelen.
De klank betoverde me!
Vanaf die dag kon ik me geen leven zonder vioolspelen meer voorstellen. Met dankbaarheid denk ik terug aan mijn eerste jaren bij mevr Y. Van Egghen en mr A. Delcourte. Wat een verantwoordelijkheid om jonge kinderen te begeleiden op dit pad naar volwassenheid.
Het belang van deze eerste leerkrachten kan niet worden overschat.
Mijn mama die mee naar de vioollessen ging, was ook diegene die thuis naast me zat bij het oefenen. Eigenlijk was zij een Suzuki-mama, zonder dat wij het wisten.
Ik vervolgde mijn opleiding aan het KCB bij C. Quatacker en K. Sebesteyen, waar ik in 1998 mijn Meester diploma met onderscheiding behaalde.
De opleiding tot Suzuki leerkracht startte ik op, omdat ik, kersverse mama, een manier zocht om de muziek met mijn kinderen te delen.
Enthousiast startte ik samen met Hilde Pijnenborg Villa Viola. Een vioolschool waarin het kind centraal staat, waarin ieder evolueert op z’n eigen tempo en het speelplezier centraal staat!
In 2010 behaalde ik het ESA Suzuki teacher diploma, wat een opleiding van 5 ‘levels’ omvat, waarna de leerkracht gecertificeerd is om leerlingen op te leiden vanaf het prille begin tot en met Conservatorium niveau.

Na enkele jaren kwam violiste Astrid Maertens bij het lerarenteam. En.. toeval bestaat niet: het 5 jarige meisje dat mij in 1980 op haar viooltje liet spelen was… Astrid Maertens!

Het concertleven en lesgeven zijn compatibel voor mij. Ik ben violiste van het Goeyvaerts strijktrio en van het Clara-Schumann piano-trio (Jan Sciffer, Peter Verelst, Fedra Coppens). Daarnaast ben ik als leraar viool en instrumentaal ensemble verbonden aan AMWD Bornem

Als bestuurslid van TESIB (de Belgische Suzuki vereniging, zet ik me ook in om de Suzuki methode nationaal en internationaal te verspreiden. 

Blijven evolueren en studeren is mijn levensmoto! 

Zo volgde ik een opleiding CML (Children’s music Laboratory) en studeer ik momenteel Musicologie aan KU Leuven. 

 
Hilde Pijnenborg

Hilde Pijnenborg

Opleiding

Stedelijk Conservatorium Leuven (Korosec, Herssens)
Kunsthumaniora van het Lemmensinstituut (Bracke)
Conservatorium Antwerpen (Nilsen)

Diploma

Meester in de Muziek, Specialisatie concertsoliste (Nilsen), 
Geaggregeerde voor het onderwijs (Lievens)
Leerkrachten opleiding Suzuki methode.

Meer info

Mede oprichtster van Villa Viola, lerares viool aan de muziekacademie van Bornem en freelance violiste bij verschillende ensembles en orkesten: deFilharmonie, het Symfonieorkest van Vlaanderen, Il Novecento, Antwerp Philharmonic Orchestra, Euterpe duo en Luna Voltas.

Contacteer Hilde

 
PHOTO-2020-03-20-08-26-14

Astrid Maertens

Opleiding

Academie van Sint Niklaas, Kunsthumaniora Brussel (Van Keer), Lemmensinstituut Leuven, Conservatorium Antwerpen (Guido De Neve)

Diploma

Meester in de Muziek, Geaggregeerde in het muziekonderwijs, Leerkrachten opleiding van de Suzuki methode.

Meer info

Lerares viool en samenspel aan de Academie van Hemiksem, Schelle, Niel. Suzuki leerkracht in haar eigen privé klasje in Schelle en leerkracht groepslessen bij Villa Viola. Freelance violiste bij verschillende ensembles.

Contacteer Astrid