Lotte De Munck

Lotte De Munck startte haar opleiding viool op 9-jarige leeftijd aan de Academie voor Muziek Woord en Dans in Bornem bij Fedra Coppens. Via Fedra kwam ze terecht in de Suzuki-wereld en ging ze mee op verschillende Suzuki-stages.
Als voorbereiding op het conservatorium volgde ze een jaar les in Jong-Conservatorium in het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.                         

Op haar 18e studeerde Lotte verder aan LUCA School of Arts bij Elisa Kawaguti. Na 2 jaar verhuisde ze naar het Koninklijk Conservatorium Brussel waar ze haar bachelor en master verderzette bij Naaman Sluchin. Ook behaalde ze haar bachelor Musicologie aan  de KU Leuven en zal ze komend jaar haar master Musicologie afmaken. Lotte volgde reeds masterclasses bij verschillende befaamde muzikanten waaronder Tatiana Samouil, Alissa Margulis, Marc Danel en Yossif Ivanov. Ze speelt mee in verschillende orkesten en ensembles.

Van 2017-2019 was ze violiste bij het Euregio Jeugdorkest, dat in 2018 de Nationale Competitie voor Jeugdsymfonieorkesten won en op orkesttournee doorheen Oostenrijk  in de Musikverein in Wenen speelde. Met het Nationaal Jeugdorkest van Nederland trad Lotte op in het Concertgebouw in Amsterdam, en sinds 2020 is ze vast lid bij Youth Orchestra Flanders, een project opgericht door Brussels Philharmonic, Antwerp Symphony Orchestra en Opera Ballet Vlaanderen.                                                                                                                                                            

Twee jaar geleden ontdekte Lotte de liefde voor het lesgeven in haar privé-klasje in Bornem en assisteert ze bij Villa Viola de groepslessen en zomerkampen. Ze is super enthousiast om bij de Villa Viola-familie te zijn!